Over ons

Pimpelmus is ontstaan uit mijn voorliefde voor spelen, maken en fantasie. 
Door het aanbieden van speelmaterialen zonder vaste vorm worden kinderen gestimuleerd om zelf te gaan ontdekken. 
Door de prikkeling om zelf te gaan ontdekken waarbij ook je zintuigen worden geprikkelt zijn de meeste materialen ook heel rustgevend en aardend voor kinderen. 
bovendien zorgt het open einde( geen vaste speelvorm) ervoor dat alle materialen op verschillende vlakken, themas en manier zijn in te zetten. 

Het is niets en het is alles. 

Vooral in de huidige "snelle" en virtuele wereld zorgen de spelmaterialen van pimpelmus voor rust, bezinning en verstilling. Even tot jezelf komen. Of een mooi moment samen beleven, sociale interactie bevorderen en dichter bij elkaar komen. 

Speelrijst, speelzand, maar ook alle benodigdheden shop je in de webshop van pimpelmus. Goed voor uren speelplezier, en daarbij goed voor de ontwikkeling van je kind. 
Pimpelmus vind spelend leren en intrinsieke motivatie erg belangrijk en deze worden aangewakkerd door het spelen met de materialen van ons. 
In principe weten kinderen precies hoe het materiaal werkt, het enige wat je hoeft te doen is het aanbieden, bijvoorbeeld in een grote bak. 

Klanten vragen vaak hoe ze het precies kunnen inzetten, het in een grote bak kieperen en geven is echt genoeg, de magie gebeurt voor je ogen en het spel vormt zich vanzelf. 

Je kunt er meer vorm, een doel of een thema aan koppelen door het toevoegen van thematische materialen, op onze blog en insta krijg je hierover meer ideeen.  

Pimpelmus geeft ook workshops en lezingen op locatie om kennis te maken met sensorisch spelen, open end materialen en spelen leren. Want door het echt te voelen en te zien ervaar je pas de kracht van deze spelvorm. 

Kortom neem een kijkje in de webshop en laat je verrassen door de kracht en magie van sensorisch spelen. 

Liefs,
Leonie

Pimpelmus, let's play!